fbpx

Újdonságok 2021

Elektromos gitárok

Basszusgitárok

Akusztikus gitárok

Új év, új modellek

Összegyűjtöttük, hogy milyen újdonságokkal készül a Cort 2021-re. Lesznek idén teljesen új modellek és régebbi, de újragondolt szériák is. Ha bármelyik modellel kapcsolatban további kérdéseid merülnének fel, keress bennünket bizalommal a lenti elérhetőségeinken!

Az újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek a partner üzleteinkben!

2021 új elektromos gitár modelljei

További információért kattints a modellek nevére

G300 Pro

A G300 Pro az ikonikus G-széria legújabb, legmagasabb minőséget képviselő modellje. Benne van minden, amit a Cort nyújtani tud a kiváló játszhatóság, a hangzásbeli sokoldalúság és az esztétikus dizájn terén. Ezekben segít az amerikai hársfa test 6 mm-es juhar tetővel, az égetett juhar nyak, a fluoreszkáló Luminlay pozíciójelölők, a rozsdamentes acél bundok, valamint a két Seymour Duncan® humbucker, melyeket egy ötállású pickup kapcsoló szabályoz. Emellett, a G-szériában elsőként, a G300 Pro 24 bunddal rendelkezik, így kiváló választás azon gitárosok számára, akik a magasabb fekvésekben is szeretnek szólózni.

G300 Pro

BK (Black) 

G300 Pro

VVB (Vivid Burgundy)

G280 Select

AM (Amber)

G280 Select

TBK (Trans Black)

G280 Select

A G280 Select a korábban már igen népszerű G280DX újraértelmezése olyan extrákkal, mint a gyöngyház színű koptatólap, a rózsafa fogólap és a fémborítású Voiced Tone VTH-77 humbucker. A lehető legjobb játszhatóság és hangzás érdekében a G280 Select éger testtel és habos juhar tetővel rendelkezik és HSS pickupokat kapott, melyek mind a klasszikus, mind a modern zenei stílusokban való játékra alkalmasak.

X700 Mutility

BKS (Black Satin)

X700 Mutility

Hosszú időn át az X-széria képviselte a Cort azon erőfeszítéseit, amivel feszegeti a konvencionális elektromos gitárok határait, így ez a széria igazán népszerű lett azok körében, akik az extrémebb gitárokat kedvelik. Az új, többfunkciós X700 Mutility bemutatásával méginkább igyekszünk kitolni a határokat, melyhez az olyan megoldások járulnak hozzá, mint az égetett juhar nyak, a 24,75” – 25,5” multi-scale fogólap, a nyak oldalán található Luminlay fluoreszkáló pozíciójelölők, az új testforma és a Fishman® Fluence Modern Humbucker szett. Az X700 Mutility biztosan le fogja nyűgözni azokat a gitárosokat, akik a lehető legsokoldalúbb gitárra vadásznak.

X500 Menace

Az újjászületett X500 Menace egy igazi metálos gitár, mely átveszi a régi X500 helyét egy új, sötétebb és agresszívabb formával. A testen átmenő nyak kiváló hangkitartást biztosít, emellett a megújult X500 egy – mostanában ismét egyre népszerűbb – juhar fedlap/mahagóni test kombinációt alkalmaz. A fordított fej, a 7-részes juhar/amaranth/panga-panga nyak és változó rádiusszal rendelkező fogólap, FloydRose® Original tremolo, Seymour Duncan® Sentient & Nazgul Humbucker hangszedő szett és a sötét kinézet teheti a 2021-es év egyik kiemelkedő metál gitárjává.

X500 Menace

BKS (Black Satin)

 

SDB (Star Dust Black)

SDG (Star Dust Green)

KX507 MultiScale

A KX500MS, a Cort első multi-scale, azaz legyező bundos gitárja 2018-ból világszerte nagy sikert aratott a gitárosok körében. Most visszatért modernebb kivitelben, KX507MS néven. Ez a 7-húros szörnyeteg multi-voiced Fishman® Fluence Modern Humbucker pickup szettel érkezik, mely lehetővé teszi a tonális spektrum szélesebb körű felfedezését. A KX507MS 25,5” – 27” multi-scale bundozással kapható, ahol a merőleges pont a 8. érintőn van, a könnyebb játszhatóság érdekében. Emellett hipnotizáló szemes nyárfa törzs fedlap/mahagóni testtel, 5-részes juhar/amarant nyakkal és macassar ében fogólappal. A kényelmes kezelhetőség érdekében a hangerő- és hangszínszabályzó potméterek is új helyre kerültek.

Sunset TC

OPMY (Open Pore Mustard Yellow)

Sunset TC

OPBR (Open Pore Burgundy Red) 

Sunset TC

A Sunset TC egy egyedi hibrid dizájn, mely két ikonikus tömörtestű gitárt egyesít. Az orrhangú „twang” híd pickup és a kövér „P90” soapbar-stílusú nyak pickup kombinációja sokoldalú hangszerré teszi a klasszikus rock, blues, country, pop, funk műfajokat kedvelő gitáros kezében, aki számára fontosak az autentikus zenei gyökerek. Az újragondolt multi-ply black koptatólap és a fogólapon lévő egyedi dupla négyzet berakások eredménye ez az ízig-vérig vintage gitár, mely emellett megfizethető árkategóriát képvisel.

Régebbi modellek ÚJ 2021-es SZÍNEKBEN

KX500 Etched

EDV(Etched Deep Violet) Új szín

G250

CGM (Champagne Gold Metallic)  Új szín

G250

SVM (Silver Metallic)  Új szín

X100

OPBC (Open Pore Black Cherry)  Új szín

2021 új basszusgitár modelljei

További információért kattints a modellek nevére

Artisan B4 Element / B5 Element

Az Artisan B4 és B5 Element egy teljesen újragondolt basszusgitár család, mely a méltán népszerű Artisan B-széria eddigi legjobb elemeit kombinálja, mint például az égetett juhar fogólap az 5-részes panga-panga/diófa nyakon, a Bartolini® MK-1 hangszedő és a Bartolini® MK-1 előfok szett és a Hipshot® Ultralite hangolókulcsok. Emellé újdonságként került az Element modellekbe a masszív MetalCraft M híd „Dual String loading system”, amely lehetővé teszi a testen átmenő vagy akár a hídnál rögzített húrozást is, valamint nagyban hozzájárul az akadálymentes, tökéletes hangátvitelhez. A lekerekített, ergonomikus mahagóni testre gyönyörűen megformált kőris fedlap került, amely 3 különböző színben érkezik. A megfelelő elemek kombinálása és a minőségi megmunkálás együtt teszi az Artisan B4 és B5 Element basszugitárokat kiváló választássá a profik és a lelkes rajongók számára egyaránt.

Artisan B4 Element

OPBR (Open Pore Burgundy Red)

 

Artisan B4 Element

OPTB (Open Pore Trans Black)

Artisan B4 Element

OPN (Open Pore Natural)

Artisan B5 Element

OPBR (Open Pore Burgundy Red)

 

Artisan B5 Element

OPTB (Open Pore Trans Black)

Artisan B5 Element

OPN (Open Pore Natural)

Artisan A5 Beyond

OPBN (Open Pore Bubinga Natural)

Artisan A5 Beyond

Az A5 Beyond a Cort modern basszusgitár-koncepciója. Az új A5 Beyond single-cutaway testformája kiváló test-nyak egyensúlyt teremt, míg a 35,5”- 34” multi-scale fogólap kiváló, komfortos játszhatóságot és a mély regiszterek hibátlan, tökéletes dinamikai megszólalását teszi lehetővé. Az A5 Beyond gyönyörű mélyvörösben pompázó Bubinga fedlapot kapott, melynek átható hangkitartása, meleg egyenletes hangja és fényes közép tónusa kiegészíti a kőris test stabil hangját. Az eredmény egy kiváló basszusgitár a legigényesebb zenészek számára.

Artisan A5 Ultra Ash

Professzionális basszusgitárosok igényeit szemelőt tartva készült az Artisan A5 Ultra Ash. A mahagóni testre szabott kőris fedlap kiváló egyensúlyt teremt, így olyan hangzást kapunk, amely egyszerre meleg és átütő, dinamikus mélyeket, valamint fényes, tiszta magasakat tartalmaz. Mindemellett a kőris faerezete gyönyörű természetes esztétikai látványt nyújt. Az új fejlesztésű Fishman® Fluence Soapbar Multi-Voice hangszedők push/pull felezhető single móddal, valamint a kétsávos aktív EQ plusz egy 3 állású mikrokapcsolóval amely /passzív/aktív/aktív mid control/ lehetőségeket nyújt, minden bizonnyal kielégíti a legkritikusabb basszusgitárosok igényeit is, bármilyen zenei műfajról legyen is szó.

Artisan A5 Ultra Ash

ENB (Etched Natural Black)

 

Artisan C4 Plus OVMH

ABB (Antique Brown Burst)

Artisan C5 Plus OVMH

ABB (Antique Brown Burst)

Artisan C4 Plus OVMH / C5 Plus OVMH

Az Artisan-széria igazi igáslovának kikiáltott Artisan C4 és C5 Plus néhány igen jelentős funkcióval bővül, melyek a régi rajongókat és a szériával újonnan ismerkedőket is elégedettséggel tölthetik el. Ilyen például a már ismerős jobban lekerekített testforma, mely régebben csak a prémium Artisan A modelleknél volt elérhető, a vadiúj MetalCraft M híd személyre szabható húrozási lehetőségekkel, vagy a gyönyörű Ovangkol fedlap Antique Brown Burst, azaz antik barna burst színben a természetes és stílusos vintage kinézet megteremtése érdekében.

GB24JJ

20 éven át a GB-széria volt az egyik legnépszerűbb basszusgitár típus a Cort felhozatalában. A kezdőknek szánt belépő szintű basszusgitároktól a prémium hangszert kereső profi zenészekig a GB széria mindenki igényeit ki tudta elégíteni. A GB24JJ időtálló klasszikus funkcióival, standard hangszedő kiosztással többféle stílusban is jól működik. A habos juhar fedlap/nyárfa test kombináció, valamint a 20 érintős kanadai kemény juhar nyak Jatoba fogólappal pedig fokozottan esztétikus és egyben klasszikus is.

GB24JJ

2T (2Tone Burst)

GB24JJ

TBK (TransBlack)

Artisan A4 Plus FMMH

OPLB (Open Pore Blue Black) Új szín

Régebbi modellek ÚJ 2021-es SZÍNEKBEN

2021 új akusztikus gitár modelljei

További információért kattints a modellek nevére

Core-OC Mahogany / Core-OC Spruce / Core-OC Blackwood

Az új Core szériával megadjuk a sound-od alaphangját! Ezek a hangszerek teljes egészében tömör fából, különösen nagy körültekintéssel készülnek. OC (azaz OM Cutaway) testformával, valamint három féle fa-opcióval (mahagóni, fenyő és blackwood) kaphatóak, így pontosan kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb hangzást. A Cort új, prémium akusztikus all-solid szériája a legjobb anyagok és alkatrészek felhasználásával és a legnagyobb szakértelemmel készülnek. Ha nálad a legfőbb szempont a kiváló hangzás, ne keress tovább.

Core-OC Spruce

OPTB (Open Pore Trans Black)

Core-OC Blackwood

OPLB (Open Pore Light Burst)

Core-OC Mahogany

OPBB (Open Pore Black Burst)

Gold-Edge

NAT (Natural Glossy)

Gold-Edge

A Cort Gold szériája alapvetően a hangzásra helyezte a fókuszt, ám most a Gold-Edge bemutatásával büszkén mondhatjuk, hogy ez kiegészült azzal a céllal is, hogy a lehető legkönnyebben és kényelmesebben lehessen rajta játszani, akár kisebb kézzel is. A Gold-Edge széria nem csak hangzásban, hanem további kényelmi funkciókban is könnyedén felveszi a versenyt a top akusztikus gitárokkal. A Cort évtizedeken keresztüli fejlesztéseinek egyik eredménye a ’triple bevel cut’ technológia, melynek lényege, hogy a gitáron megfelelő szögben és mélységben bevágott területek sokkal kényelmesebbé, komfortosabbá teszik a hangszer tartását és a rajta való játékot. A mesterhangszerekhez méltó faanyag, az L.R. Baggs Anthem pickup rendszer és a legmagasabb szintű gyártástechnológia teremti meg azt a hangzást és minőséget, amely a Gold-Edge szériát a tradíció és innováció közös aranyérmesévé teszi.

Gold OC8

Az új Gold-OC8 azzal a céllal lett kifejlesztve, hogy legyen egy komfortos OM-testméretű (Orchestra Model) és 43mm nyeregszélességű gitár a Cort kínálatában, ami a legtöbb igényt kielégíti. A Cort Gold sorozatot emellett továbbra is jellemzi az Aged to Vintage (ATV) kezelés, a fa mesterséges öregítése. Az ATV-kezelés úgy működik, mintha a fát megpörkölnék, ezáltal a Gold-OC8 a tömör sitka fenyő fedlappal széles, nyílt hangtónust kap, mely egyszerre fényes és természetes, ugyanakkor a meleg középtartománya is megszólal, a tömör Pau Ferro hát- és oldallapoknak köszönhetően. Az UV-kezelés, melyet a gyártás végén kap, nemcsak védi a hangszert, hanem javítja a hangminőséget is. Végül a Fishman® innovatív, beépített hangolóval ellátott Flex Blend pickup rendszere gazdagon kezelhető jelet és a hangszínek széles skáláját kínálja.

Gold OC8

NAT (Natural Glossy)

 

 

SFX Myrtlewood

NAT (Natural Glossy)

SFX Myrtlewood

BR (Brown Glossy)

SFX-Myrtlewood

Az SFX-széria már korábban is a Cort a nagybetűs MODERN akusztikus gitárja volt. Az egyedi vékony testtel (83mm-es oldallap), kényelmes test kivágással (cutaway), a modern V-alakú nyakprofillal és jumbo érintőkkel nagyon kényelmes játékérzetet nyújt. A domborított hátlap és a Fishman elektronika pedig a megfelelő hangzást biztosítja. Újdonság, hogy most először használják az egzotikus tömör mirtuszfát (solid Myrtlewood), mely nemcsak az igazán egyedi megjelenést biztosítja, hanem a fényes és tiszta hangzást is.

AC200 3/4-Size

A hagyományos klasszikus AC modelleket újraterveztük annak érdekében, hogy még jobb rezonanciát kapjon az igazi, klasszikus gitárhang. A hangszínért felelős faanyagok optimális kombinációja adja a tradicionális, mély és kellemesen csengő hangzást. Az AC200 3/4 kisebb testmérete és rövidebb menzúrája segíti a kezdő gitárosokat, viszont a minőségi, tömör fenyő fedlap, mahagóni hát- és oldallapok, valamint Savarez Cristal Corum húrok már profi szintű hangzást és játékélményt adnak.

AC200 3/4-Size

OP (Open Pore)

Little CJ Adirondack

OP (Open Pore)

 

 

Little CJ Adirondack

A Little CJ modell ¾-es jumbo testbe született, most már tömör Adirondack fenyő fedlappal is kapható. Ez erősebb és tömörebb, mint a Sitka fenyő, emellett széles és artikulált hangot produkál nagy hangerőnél is. Mahagóni hát- és oldallap, mahagóni nyak, Ovangkol fogólap, (597 mm-es) menzúra hossz, valamint Fishman® Presys II elektronika jellemzi. A test egyedi domborított háta nem csak kényelmesebbé teszi a játékot, hanem teljesebb és tisztább hangzást is ad. A V-alakú nyakprofil a kisebb kezűeknek is megkönnyíti a játékot. Ezeket a klasszikus és prémium funkciókat egy kompakt csomagba gyűjtöttük, hogy a kisebb testfelépítésű gitárosok számára is könnyen játszható legyen ez a rendkívül könnyedén hordozható gitár.

Jade E Nylon

DBB (Dark Brown Burst)

Jade E Nylon

BRB (Burgundy Red Burst)

Jade E Nylon

Az új Jade E Nylon a Cort modern verziója a legrégebbi gitárformára. A kisebb, klasszikus méretű testhez modern specifikációjú nyakat és hibrid nylon húrokat adtak, amely ezt a hangszert mai gitárosok számára sokkal könnyebben megszokhatóvá teszi, mint a régi klasszikus gitárokat. A Jade E Nylon kiváló és kiegyensúlyozott hangminőséget produkál, viszont a vékonyabb nyak és a mélyebb kivágás miatt sokkal könnyebb játszani rajta tapasztalt és kezdő zenészeknek egyaránt. Ezen felül egy 3-sávos EQ-val rendelkező Cort® CE304T elektronikát is kapott, így akár a színpadon is megállja a helyét.

Earth Mini E Adirondack

Az Earth-sorozat a Cort tisztelgése a nagyszerű vintage akusztikus gitárok előtt, kompromisszum nélkül képviselve azokat kinézet, hangzás, érzet és játszhatóság tekintetében. Az Earth Mini E Adirondack egy ¾-es mini dreadnought testformájú, tömör Adirondack fenyő fedlappal ellátott hangszer. A könnyű hordozhatóság nagyon fontos szempont volt a tervezés során, így az Adirondack fenyő fedlap által biztosított prémium hangzást most már bárhova magaddal viheted. A színpadi megszólalást pedig a beépített Cort® CE304T 3-sávos EQ-val ellátott elektronika segíti.

Earth Mini E Adirondack

OP (Open Pore)

CJRetro

VBM (Vintage Black Matte) Új szín

AB590MF

OP(Open Pore)

Új szín

 

AF590MF

OP(Open Pore)

Új szín

 

Régebbi modellek ÚJ 2021-es SZÍNEKBEN

Kapcsolat:

Forte Music Kft.

6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 30/b.

info@forte.hu

www.forte.hu

+36 62 630 748