Akusztikus gitárok

Limited Edition

A Cort Limited Edition széria luxusminőséget/csúcsminőséget képvisel, a legszebb faanyaggal büszkélkedhet. A modellek gyártása során kizárólag válogatott Master Grade fából dolgoznak. Próbáld ki ezeket a tömörfa akusztikus prémium gitárokat egy Cort márkakereskedőnél, és élvezd a szépséget és csábító hangot, melyet ez a lenyűgöző modell kínál. Az elektro-akusztikus modellek L.R. Baggs elektronikával vannak szerelve. Egyes típusokon „kartámasz-kivágás” található az extra kényelmes játék érdekében.

Gold Series

Halld a részleteket! A Cort Gold széria úgy lett kialakítva, hogy a legfontosabb dologra, a hangzásra összpontosítson. A Cort saját bevallása szerint ez a legjobb akusztikus gitár modell, amit eddig építettek. Már az első pengetéssel hallani fogod a különbséget. Ez a kivételes hangzás számos aprólékos részlet és a kiváló kivitelezés eredménye. A Gold szériás gitárok minden oldala tömör fából készült. Double-lock csatlakozás a nyak-test között, a rezonancia tökéletes továbbítása érdekében.

Frank Gambale Series

A legendás Frank Gambale gitárossal együtt kifejlesztett igazi signature modell, amely tervezése során a művész közreműködött minden részlet kidolgozásában. Ez az innovatív, gyors szólókra kiválóan alkalmas hangszer egyedi rozettával és egyedi fogólap-beillesztéssel rendelkezik, amelyet maga Frank Gambale tervezett. A széria darabjai az elektromos gitáron kényelmét biztosítják akusztikus gitáron.

Earth Series

A Cort az Earth-szériában a vintage akusztikus gitárok előtt tisztelegve kompromisszumok nélküli minőséggel és kiváló ár-érték aránnyal készíti a sorozat darabjait, nagy hangsúlyt fektetve a hangszerek kinézetére, hangzására, feelingjére és játszhatóságára. A flatpicking és a fingerstyle játékosok számára egyaránt ideális Earth Series gitárok olyan régóta bevált klasszikus anyagokat tartalmaznak, mint a tömör lucfenyő, az Adirondack lucfenyő borítás, a mahagóni hátlap és oldalak, valamint a Pau Ferro elemek. Mindegyik modell dreadnought testformájú és fedlapja tömör fából készül! Az elektroakusztikus modellek Fishman-elektronikával vannak szerelve.

Luce Series

A Cort víziója a népszerű dreadnought test alternatíváiról: a Luce sorozat kisebb méretű gitártestet kínál, mint például az OM, a Concert és a Parlour, amelyeket könnyebben át lehet érni és játszani rajtuk, miközben kiegyensúlyozottabb hangzást biztosítanak. Ideális egyensúly a gitárok aranykorának klasszikus kinézete és a modern, mégis praktikus jellemzők között. A Luce sorozat gitárjai tökéletes harmóniában biztosítják a két világ legjobb tulajdonságait. A széria minden gitárja tömör fedlappal, néhány modell tömör hát- és fedlappal készül.

Grand Regal Series

A Cort új Grand Regal szériája a népszerű Grand Auditorium testformán alapszik, mely a dreadnought és a concert méretű formák között helyezkedik el a teljes, de kiegyensúlyozott hangzás érdekében. A 45 mm-es nyereg ideális ujjal való pengetéshez is. A modellek Sitka lucfenyővel, mahagóni hátlappal és oldallapokkal, tömör európai lucfenyővel, Pau Ferro hátlappal és oldallapokkal, valamint tömör vörös cédrus fedlappal és fekete oldallapokkal kaphatók. Sokféle lehetőséget kínál, bármilyen zenei stílushoz használható. A széria minden hangszere elektroakusztikus (L.R. Baggs, Fishman és cutaway kivágású, a magasabb fekvésekben történő könnyebb játszatóság érdekében.

MR Series

Az MR-széria a Cort legmagasabb minőségű és kivitelezésű, modern funkciókkal ellátott, mégis tradicionális hangszerek iránti törekvését testesíti meg, mindezt verhetetlen áron. A klasszikus dreadnought test velencei kivágással rendelkezik annak érdekében, hogy könnyen el lehessen elérni a magasan lévő érintőket is. Fishman elektronikával van felszerelve (kivéve az MR 500, melyben Cort elektronika található), így az MR természetes akusztikus hangját tudja egy erősítő rendszerbe juttatni mind élőben, mind stúdió körülmények között.

AS Series

A Cort prémium akusztikus gitárjainak zászlóshajója, az AS-széria a legjobb anyagokból, alkatrészekből és kivitelezéssel készül, mely úgy válik egyre jobbá a korral, mint egy jó bor. A rövidítés (AS = All Solid) arra vonatkozik, hogy a hangszerek minden oldala tömörfából készül. Ha a legjobb hangminőség az elsődleges prioritás, akkor nem kell tovább keresned az AS-szériánál. Fishman elektronikával szerelt, OM cutaway testforma.

SFX Series

A Cort modern elektroakusztikus gitárja, az SFX-sorozat a Cort saját vékony testformájával (83 x 83mm) rendelkezik. Kivágással és modern V-alakú nyakprofillal készül a jobb játszhatóság és sebesség, valamint ívelt háttal a jobb rezonancia érdekében, továbbá Jumbo bundokkal és Fishman elektronikával van ellátva. Az SFX a modern kor gitárosának készült, akit nem befolyásolnak a hagyományok.

NDX Series

Az NDX-sorozat gitárjai a Cort által egyedileg kifejlesztett 100 x 125 mm-es, teljes méretű testtel rendelkeznek annak érdekében, hogy elég nagy legyen a hangerejük. A Fishman elektronika kiváló erősítést tesz lehetővé, valamint az éles firenzei kivágás modern megjelenést és könnyű hozzáférést biztosít a legmagasabb érintőhöz is. Tetszetős gyöngyház berakás a hanglyuk körül. Kiváló minőségű Grover hangolókulcsok a pontos hangolás érdekében.

Classic Series

A Classic-széria két modelltípust tartalmaz: a hagyományos, spanyol stílusú nejlon húros AC modelleket és a hibrid nejlon húros CEC modelleket, melyek kivágását az elektroakusztikus gitároktól kölcsönözték, emellett keskenyebb nyereggel és Fishman-elektronikával szerelték fel.

A hagyományos AC modelleket átalakították annak érdekében, hogy javítsák az autentikus klasszikus gitár hangzásának rezonanciáját, míg a CEC modellek karcsú test kivágással, 45 mm-es nyeregszélességgel és elektronikával rendelkeznek az acélhúrt használó gitárosok számára, akik szeretik a nejlon húr hangját.

CJ Series

A CJ-széria nagy méretű jumbo teste erőteljes hangzást, páratlan hangerőt, nagyszerű dinamikát, valamint kecses görbéivel klas�szikus megjelenést nyújt. A CJ-széria kivágása könnyű hozzáférést biztosít a felső bundokhoz, a Fishman elektronika pedig széleskörű felhasználási módokat tesz lehetővé.

Jade Series

A kisebb klasszikus méretű test felhasználásával a Jade sorozat a női zenészek igényeinek figyelembe vételével készült. Azonnal felismerhető kinézetével és különleges színeivel a Jade sorozat nemcsak szép, de kiegyensúlyozott hangzást és könnyebb játszhatóságot is nyújt. Vékonyabb nyakával és a mélyebb kivágással tapasztalt gitárosoknak és kezdőknek egyaránt kiváló választás. Classic cutaway testforma, elektroakusztikus változatban is.

Standard Series

A Cort legrégebbi akusztikus sorozata, a Standard-széria a kiváló teljesítmény és ár-érték arány megtestesítője. A Standard-széria gitárjai megfizethető árúak és kiváló teljesítményt nyújtanak kezdőknek és hobbiszenészeknek egyaránt. Különféle modellekben, különböző típusú funkciókkal, bármilyen játékhelyzethez jó választás.

Acoustic Bass Series

A Cort akusztikus basszusgitárok mély jumbo testtel (110-135 mm) rendelkeznek, hogy erőteljes természetes akusztikus hangzást nyújtsanak, melyben jól kivehetők az alacsony tartományok bármilyen zenei környezetben. A Fishman elektronika pedig elősegíti a nagyszerű hangzást kierősített környezetben.

Ukulele Series

A Cort 60 éves húroshangszer-készítési tapasztalatával még magasabbra tette a lécet, miután elindította 3 tömörtestű ukulele modell gyártását, melyek azonnal megkülönböztethetők a manapság piacon lévő, játékgitárnak kinéző ukuleléktől. Elérhető tenor, koncert és szoprán méretben.